0

به افراد بی دین چه می گویند؟

  • کد خبر : 47535
  • ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
به افراد بی دین چه می گویند؟
بی دینی به معنای باور نداشتن به خدا نیست و افراد بی دین با افراد خداناباور فرق دارند. افراد بی دین صرفا به هیچ یک از ادیان اعتقاد ندارند اما وجود خدا را انکار نمی کنند و به خدا ایمان دارند.

به گزارش پایگاه خبری مفاز، برخی از افراد فکر می کنند افراد بی دین کافر هستند و به خدا اعتقاد ندارند، این باور کاملا اشتباه است و افراد بی دین ایمان به خدا را از دست نداده اند و فقط به هیچ یک از ادیان اعتقاد ندارند. برای فهم دقیق بی دینی باید دید در هر مذهب بی دینی چگونه تعریف شده است.

تعریف دقیق بی دینی

افراد بی دین کافر نیستند اما این افراد به دین خاصی هم اعتقاد ندارند. تعریف دقیق بی دینی به مذهب طرف مقابل بستگی دارد و باید دید در آن مذهب افراد بی دین را به چه چشمی می بینند. بی دینی در ادیان مختلف تعریف های متفاوتی دارد؛ به عنوان مثال:

•    اگر در یکی از ادیان بی دینی نپذیرفتن باورهای دینی تلقی شود، می توان گفت بی دینی شامل: بی خدایی صریح، ضدیت با دین، انسان گرایی سکولار باشد.
•    اگر بی دینی به عنوان ضد دین مطرح شود، افراد بی دین شامل: افراد روحانی ستیز، خدا ستیز و ضد دین می شوند.
•    زمانی که بی دینی به عنوان بی علاقگی به دین تلقی می شود، افراد بی دین را خدا نامهم دان می نامند.
•    اگر بی دینی عدم باور به اعتقادات دینی تلقی شود، می تواند شامل: دادارباوری، بی خدای ضمنی، آزادی اندیشه، معنوی اما نه دینی، ندانم گرایی، خداناشناس دانی، ناخداباوری، همه خدایی، خدا فراگیردانی، شک گرایی دینی و… شود.

تمام موارد بالا تعریف های بی دینی هستند و بسته به مذهب افراد و نوع باوری که دارند در یکی از دسته های بالا قرار می گیرند. این افراد خداباور هستند اما به سنت های همه ادیان و دیگر باورها، اعتقاد ندارند. افراد  بی دین در زندگی روزمره خود از دین پیروی نمی کنند و معتقدند با آزادی اندیشه می توان بهترین تصمیم را گرفت و نیازی به پیروی از دین خاصی نیست. این افراد در زندگی خود اعتقاد به خدا را از دست نداده اند اما به هیچ یک از ادیان باور ندارند.

آمار و ارقام افراد بی دین در جهان

با توجه به تحقیقات صورت گرفته در سال های گذشته و آمارهایی که در سال 2012 از مردم گرفته شد، 36 درصد جمعیت جهان بی دین هستند و به هیچ کدام از ادیان اعتقاد ندارند. در نظرسنجی از مردم می پرسیدند که آیا در زندگی روزمره خود از دین پیروی می کنید(؟) و با پاسخ نه، افراد بی دین را مشخص می کردند.

آمار بی دینی را در سال های متداولی انجام می دادند و مشخص شد که بی دینی از سال 2007 تا 2012، 9 درصد افزایش داشته است و این آمار روزانه بیشتر می شود. بیشتر افراد بی دین در آسیا و اقیانوسیه ساکن هستند. بازهم می گویم که بی دینی به معنی بی خدایی نیست و تنها عدم باور به دین و مذهب خاصی است.

چه عواملی باعث بی دینی می شود؟

متاسفانه امروزه شاهد بی اعتقادی بسیاری از افراد چه در خانواده و چه در جامعه، به دین شده ایم اما دلیل گرایش افراد به ویژه جوانان را به بی دینی ندانسته باشیم. با کمی اندیشه و تفکر هرکس متوجه می شود که در سال های اخیر بسیاری از جوانان و مردم جهان به فرهنگ های بیگانه روی آورده اند و به سنت های دینی اعتقاد ندارند و به صورت علنی بی علاقگی خود را به دین ابراز می کنند. اکثر این افراد می گویند که ما به خدا ایمان داریم اما به سنت های دین پایبند نیستیم و به آنها اعتقاد نداریم. برخی از بی دینی و بی اعتقادی ها ریشه در تبلیغات کاذب و دروغین در رابطه با دین و فرهنگ بیگانه دارد و هدف این تبلیغات القای شک در دل جوانان است و این افراد با نیافتن پاسخ مناسب برای شک خود، دچار شک و تردید و در نتیجه بی دینی می شوند.

به گزارش رویداد ۲۴، درک جوانان بسیار مهم است و در این سن نباید آنها را تنها بگذارید و اگر حس کردید که فرزند شما دچار شک و تردید شده است با او صحبت کنید و همه ابهامات او را برطرف کنید. افراد در سن جوانی احساس تنهایی می کنند و معمولا احساسات خود را علیه دین و سنت های خدا نشان می دهند. در این حالت جوانان نیاز به یک راهنمای درست دارند تا آنها را دوباره به دین معتقد کند.

لینک کوتاه : https://mafaz.ir/?p=47535

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!