1
رییس میز تخصصی مقابله با فرقه های انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم:

فرقه جنگ ترکیبی علیه ادیان و مذاهب است

  • کد خبر : 43010
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۸
فرقه جنگ ترکیبی علیه ادیان و مذاهب است
حجت الاسلام و المسلمین محمدی هوشیار، گفت: فرقه ای که ایجاد می شود یک جنگ ترکیبی بر علیه آن آیین، مذهب و کیشی که علیه او برخاسته می سازد و برای مقابله با فرقه ها باید در زمینه هی مختلف کلامی، علمی، فرهنگی و سیاسی مجهز باشیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری مفاز، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی هوشیار، رییس میز تخصصی مقابله با فرقه های انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در نشست دانش افزایی با موضوع نسبت شناسی خشونت با گرایش به فرقه های انحرافی اظهار داشت: به هر میزانی که فرق بین مردم فعالیت داشتند جبهه خیری هم مقابل آن شکل گرفته است که با آنها مقابله داشته و به شبهات پاسخ داده و مناظره هایی در این زمینه شکل گرفته است.

رییس میز تخصصی مقابله با فرقه های انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به نوع نگاه و مدل مواجهه با فرقه های انحرافی در طول تاریخ افزود: بیشترین مواجهه نویسندگان، اساتید و فضلا با فرقه های انحرافی مواجهه صرفا انتزاعی و کلامی بوده است.

وی ادامه داد: این نوع مواجهه کلامی در نوع خودش خوب است و سبب می شود شبهه فرقه را دریافت و پاسخ بدهیم، اما چون جنس مواجهه های انحرافی جنس تدافعی است باید مدل و نوع نگاه خود را تغییر دهیم و با  حفظ مواجهه های انتزاعی و کلامی، مواجهه های انضمامی شکل بگیرد و در این میان باید به علوم بین رشته ای نیز توجه داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی هوشیار عنوان کرد: زمانی که یک فرقه شکل می گیرد فقط به دنبال کار کلامی نیست بلکه اقدامات دیگری نیز در زمینه  کار علمی، فرهنگی، سیاسی و.. انجام می دهد و ملاحظات جامعه شناختی خود را نیز دارد.

وی با بیان اینکه فرقه یک جنگ ترکیبی به معنای واقعی است، گفت: فرقه ای که ایجاد می شود یک جنگ ترکیبی بر علیه آن آیین، مذهب و کیشی که علیه او برخاسته می سازد و برای مقابله با فرقه فقط با شمشیر علم کلام نمی توانیم در مقابل آنها پیروز شویم و باید به مباحث روانشناختی، سیاسی، فقهی و.. مجهز باشیم  و ما نیز مواجهه ترکیبی مناسب داشته باشیم.

رییس میز تخصصی مقابله با فرقه های انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برای نمونه به بحث خشونت اشاره کرد و گفت: خشونت دو بُعد درونی و بیرونی دارند که بُعد درونی دیده نمی شود نباید امر درونی را فراموش کرد.

وی با تأکید بر ضرورت پیدا کردن رابطه بین خشونت و پیدایش فرقه عنوان کرد: خشونت زاییده فرقه است، این فرقه می باشد که خشونت تولید می کند و می آفریند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی هوشیار با تأکید بر اینکه مساله خشونت را به عنوان امر درونی باید مهار کنیم، عنوان کرد: خشونت ها قبل از اینکه برون ریزی شوند باید مهار شوند ولی متاسفانه کسی در این زمینه اقدامی انجام نمی دهد.

وی با بیان اینکه مساله خشونت ناشناخته است و روی آن کم کار شده است، گفت: هر فرقه ای که شکل می گیرد ثمره خشونت رهبر و بزرگان آن فرقه است که سعی می کنند خودشان را از جامعه جدا کنند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی هوشیار بیان کرد: اگر فرقه را به عنوان یک مجموعه در نظر بگیریم، افراد در قالب یک فرقه و سازمان، خشونت خود را سازمان یافته می کنند و بین خود و خانواده، جامعه و دوستان  تفرقه می اندازند و این افراد بهترین طعمه برای خشونت هستند.

وی به اغتشاشات اخیر اشاره کرد و گفت: این اغتشاشات به راهبری چندین فرقه شکل گرفت، در این اغتشاشات بیشترین حضور را بهائیت داشتند و فرقه هایی همچون کومله به عنوان یک فرقه، سازمان منافقین، تجزیه طلبان، وهابیت، عرفان حلقه، همجنس گرایان و شیطان پرستان حضور داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی هوشیار عنوان کرد: خشونت بیرونی این اغتشاشات با اغتشاشات قبلی چند برابر شده بود زیرا اغتشاشات قبلی اغتشاشات فرقه ای نبود و چون فرقه با خشونت انس دارد وقتی پای کار می آید، خشونت خود را به توان صد نشان می دهد.

وی اظهارکرد: در بحث خشونت ضرورت دارد که ساعت ها روی آن کار کرد و پژوهشگران ارتباط بین خشونت و فرقه را به عنوان یک امری درونی مورد توجه قرار دهند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی هوشیار تأکید کرد: در بحث های پژوهشی مربوط به فرقه ها نگاه به مباحث بین رشته ای باید مورد توجه قرار گیرد و اگر این نوع نگاه نباشد پاسخگوی مساله نخواهیم بود.

وی در رابطه با بحث جنگ ترکیبی گفت: اگر می خواهید دنبال نمونه بارز جنگ ترکیبی باشید باید فرقه را مطالعه کرد.

رییس میز تخصصی مقابله با فرقه های انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: فرقه ها جامعه آماری و جامعه هدف خوبی دارند و ضرباتی که فرقه به عنوان یک مجموعه خشن می تواند به پیکره نظام بزند با ضربه ای که اعتراض کنندگان وارد می کنند بسیار متفاوت است.

لینک کوتاه : https://mafaz.ir/?p=43010

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!