به گزارش پایگاه خبری مفاز، محمدحسن رجبی دوانی در همایش «مرزبان تشیع؛ بازکاوی مواضع آیت الله العظمی بروجردی (ره) درباره تقریب مذاهب و بهائیت» که در موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، بیان داشت: آیت الله بروجردی آغازگر تقریب نبودند و پیش از ایشان افرادی پیشگام بودند از جمله مرحوم آیت الله شهرستانی، مرحوم کاشف الغطاء و آیت الله زنجانی اما هیچیک جایگاه آیت الله بروجردی را نداشتند. اگر حرکت آیت الله بروجردی ادامه می یافت جایی برای سلفی گری نبود.
وی افزود: رویکرد آیت الله بروجردی این بود که بهائیت زائیده استعمار است و آن را تهدیدی برای دیانت می دانست و می خواست این مساله از طریق ابزارهای قانونی و مقامات رسمی دولتی دنبال شود. لذا از شاه می خواستند که شخصیت های بهایی را از تمام دستگاه های دولتی طرد کند و خواستار تدوین قانونی در این زمینه توسط مجلس شورای ملی شد که هیچگاه جامه عمل نپوشید.
رجبی دوانی بیان کرد: امام خمینی (ره) همان دغدغه های آیت الله بروجردی درباره بهائیت را داشت با این تفاوت که امام (ره) پشت این صحنه را صهیونیسم می دانست و بهائیت و پهلوی را دو بال اسرائیل در ایران می دانستند و به جای درخواست از دولت، مردم را مخاطب قرار دادند.
وی بیان داشت: آیت الله بروجردی شخصیت برجسته ای است و همه ابعاد علمی و دینی ایشان و شاگردان و اساتید و خاندان ایشان و نیز ابنیه ای که ایجاد کردند در این کتاب آمده است و به زعم بنده، این کتاب یک دایره المعارفی درباره زندگینامه آیت الله العظمی بروجردی است.