0

بررسی جنگ با غیرهم‌کیش از دیدگاه قرآن و تورات در شماره جدید «معرفت ادیان»

  • کد خبر : 53291
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷
بررسی جنگ با غیرهم‌کیش از دیدگاه قرآن و تورات در شماره جدید «معرفت ادیان»
شماره ۵۴ از فصل‌نامه علمی پژوهشی «معرفت ادیان» از سوی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر شد. در این شماره، جنگ با غیر هم‌کیش از دیدگاه قرآن و تورات، مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری مفاز، این شماره حاوی هشت مقاله با عناوین «تأثیر و نقش روح بر نبوت در دیالکتیک کتاب مقدس و قرآن کریم»، «بررسی تطبیقی جنگ با غیر هم‌کیش از دیدگاه قرآن و تورات»، «بررسی و تحلیل آرای علامه بلاغی در نقد عیسی مسیح (ع) به‌عنوان اقنومی از اقانیم سه‌گانه تثلیث»، «بررسی انتقادی انسان‌شناسی پولس؛ با تأکید بر آموزه‌های کتاب مقدس»، «بررسی مقام معرفت نفس در اندیشه کاترین سینایی» «واکاوی نقش و انگیزه پارسیان (زرتشتیان) هند در تثبیت جریان بابیت و بهائیت در ایران»، «تأملی در سیر تاریخی مکتب فکری یین‌یانگ» و «درختان مقدس در حوزه تفتان بلوچستان» است.

در بخشی از مقاله «بررسی تطبیقی جنگ با غیر هم‌کیش از دیدگاه قرآن و تورات» می‌خوانیم: در آیات قرآن به مسئله جنگ و جهاد پرداخته شده است و در ذهن برخی این پرسش را ایجاد کرده که آیا اسلام دین جنگ و خشونت است؟! پژوهش حاضر با تکیه بر روش توصیفی ـ تحلیلی به‌دنبال پاسخ به این پرسش است که آیا تشریعات و قوانین مطرح‌شده منحصر به تعالیم قرآن است یا در ادیان دیگر نیز به آن پرداخته شده است؟ برای یافتن پاسخ این پرسش، مباحثی همچون جواز جهاد، انواع آن، اهداف جهاد و آداب کلی جهاد در قرآن و تورات، بررسی شده است. دستاورد حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد این پندار که جنگ و مسائل پیرامون آن فقط مختص اسلام است و صرفاً در تعالیم قرآنی یافت می‌شود، انگاره‌ای نادرست است. جنگ و تمامی نکات مربوط به آن، در تورات نیز بیان شده است و معادل تعالیم اسلامی تلقی می‌شود.

همچنین در مقاله «تأثیر و نقش روح بر نبوت در دیالکتیک کتاب مقدس و قرآن کریم» می خوانیم: فهم چیستی «روح» در متون مقدس، از پیچیدگی خاصی برخوردار است. از‌جمله مصادیق این پیچیدگی، کارکرد و هدف از خلقت روح به‌عنوان مخلوقی از خداوند است. در عهدین و قرآن کریم، روح، در دو حوزه آفرینش انسان و نزول وحی و قیامت مطرح شده است. ارتباط روح به‌عنوان یاریگر پیامبر در امر نبوت، که عمدتاً در حوزه دوم قرار می‌گیرد، از تأکیدات ادیان ابراهیمی است که در ارتباط بینامتنی قرآن کریم با متون پیشین، می‌توان به تفسیر بهتری از آن دست یافت. در مقایسه قرآن کریم با کتاب مقدس، شباهت‌ها و تفاوت‌هایی در پیوند با این دو متغیر به‌دست می‌آید که با توجه به برخی وجوه مشترک، افتراقات آن نیز حائز اهمیت است. مقایسه بینامتنی در این مقوله، بیانگر مواضع متمایز قرآن کریم است. این مواضع در سه محور تبیین می‌شود: رابطه بین قرآن و عهدین در این زمینه، گاه رابطه سلبی ـ حذفی، گاه رابطه ایجابی و گاه رابطه اصلاحی و تغییر است. جستار پیش رو، ابعاد و جنبه‌های گونه‌گون این سه رابطه را مورد واکاوی قرار می‌دهد.

لینک کوتاه : https://mafaz.ir/?p=53291

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!