2

کاهش قابل توجه جمعیت یهودیان ساکن سرزمین‌های اشغالی تا پایان 2022

  • کد خبر : 47585
  • ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۱
کاهش قابل توجه جمعیت یهودیان ساکن سرزمین‌های اشغالی تا پایان 2022
مشکل جمعیتی و ترس از افزایش آمار فلسطینیان از زمان تاسیس رژیم جعلی اسرائیل در اراضی اشغالی یکی از معضلات اصلی جنبش صهیونیسم بوده که در زمره شاخص‌های فروپاشی این رژیم نیز قرار می‌گیرد.

به گزارش پایگاه خبری مفاز، از زمان تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی در اراضی اشغال شده فلسطین در سال 1948، جمعیت یکی از معضلات و نقاط ضعف این رژیم محسوب می‌شد و پایه‌گذاران جنبش صهیونیسم کمپین بزرگی برای جذب یهودیان سراسر جهان و انتقال آنها به فلسطین اشغالی به راه انداختند.

شهرک‌سازی؛ پروژه ای برای تثبیت حضور یهودیان

یکی از مشکلات جنبش صهیونیسم در سطح جمعیتی تعداد بالای فلسطینیان نسبت به صهیونیست بود و بر همین اساس هم‌زمان با موج انتقال میلیون‌ها یهودی به اراضی اشغالی، قتل عام و نسل‌کشی فلسطینیان و اخراج آنها از سرزمین خودشان نیز آغاز گشت. آغاز و گسترش پروژه شهرک‌سازی در مناطق مختلف فلسطین یکی از مهمترین اقداماتی بود که سران جنبش صهیونیسم برای تثبیت حضور یهودیان در فلسطین انجام دادند.

اما با وجود گذشت هفت دهه از اشغالگری اسرائیلی‌ها در فلسطین و کشتار مردم این سرزمین و تسهیل حضور و مهاجرت یهودیان به اراضی اشغالی، چالش جمعیتی هنوز هم گریبان صهیونیست‌ها را رها نمی‌کند. یکی از مشکلات برجسته رژیم صهیونیستی در این زمینه رشد جمعیتی فلسطینیان در برابر کاهش جمعیت اسرائیلی‌هاست؛ تا جایی که صهیونیست‌ها درباره تبدیل شدن به اقلیت در فلسطین ابراز نگرانی می‌کنند.

طبق گزارشی که اداره آمار رژیم صهیونیستی در پایان سال 2022 منتشر کرده، جمعیت مناطق اشغالی فلسطین به حدود 9 میلیون نفر می‌رسد که البته 21 درصد از آنها اعراب اراضی اشغالی 1948 هستند و افزایش جمعیت فلسطینیان ساکن این منطقه که اصطلاحا شهروند اسرائیلی نامیده می‌شوند، از عمده عوامل نگرانی صهیونیست‌ها بوده است. به ویژه اینکه بعد از نبرد شمشیر قدس در مه 2021 موج بزرگی از اقدامات ضد صهیونیستی در اراضی 1948 آغاز شده و شاهد عملیات‌های استشهادی متعدد در این منطقه هستیم.

بنابراین صهیونیست‌ها می‌دانند با وجود اینکه این دسته از فلسطینیان در اراضی اشغال شده تحت سیطره حکومت اسرائیل زندگی می‌کنند اما درواقع شهروند اسرائیلی نیستند و حتی خطر آنها کمتر از خطر فلسطینیان کرانه باختری یا قدس یا نوار غزه نیست. شاخص رشد جمعیتی در 2 دهه گذشته نیز به نفع فلسطینیان بوده است. در سال 2009 جمعیت یهودیان ساکن سرزمین‌های اشغالی 80 درصد بود اما این آمار تا پایان 2022 به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.

جمعیتی بیشتر از یهودیان

داده‌ها حاکی از آن است که در حال حاضر درصد جمعیت فلسطینی‌ها در این سرزمین بیشتر از یهودیان است. وبسایت میدل ایست مانیتور اخیر در گزارشی اعلام کرد که یهودیان 47 درصد جمعیت فلسطین را تشکیل می‌دهند و تعداد آنها 7.45 میلیون نفر تخمین زده می‌شود و این درحالی است که آمار فلسطینیان ساکن این سرزمین 7.53 میلیون نفر اعلام شده است. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سال 2030 یهودیان 42 و فلسطینیان 58 درصد جمعیت فلسطین را به خود اختصاص خواهند داد.

از هفت میلیون جمعیت فلسطین در داخل ۳.۲ میلیون نفر در کرانه باختری و قدس اشغالی، ۲.۱ میلیون نفر در غزه و یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ زندگی می‌کنند.

البته این آمار تنها مربوط به فلسطینیانی است که داخل این سرزمین زندگی می‌کنند و تعداد فلسطینی‌هایی که به کشورهای اطراف آواره شده‌اند در این آمار نیامده است. مرکز آمار فلسطین در گزارش خود در پایان سال 2022 اعلام کرد که جمعیت فلسطینیان از سال 1948 تاکنون 10 برابر شده است. طبق این آمار درحال حاضر حدود 7 میلیون فلسطینی نیز از کشور خود آواره شده و در کشورهای دیگر زندگی می‌کنند که بر این اساس جمعیت کل فلسطینی‌ها به 14 میلیون نفر می‌رسد.

رشد فرزندآوری در فلسطین

بسیاری از محافل و کارشناسان صهیونیست اعتراف می‌کنند، معضل جمعیتی یکی از چالش‌هایی است که می‌تواند در زمره عوامل و شاخص‌های فروپاشی اسرائیل از درون قرار بگیرد.

از همین رو سران اسرائیلی هنوز هم در تلاش برای افزایش جمعیت یهودیان از خلال تشویق شهرک‌نشینان صهیونیست به فرزندآوری و همچنین کوچاندن یهودیان از اروپا به فلسطین هستند. در این چارچوب کابینه‌های مختلف رژیم صهیونیستی همواره طرح‌های متعددی برای جذب یهودیان اروپایی ترسیم می‌کردند که هزینه آنها به ده‌ها میلیون دلار می‌رسید.

در سال 2012 کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو یک شرکت مستقل برای تشویق یهودیان سراسر جهان جهت مهاجرت به فلسطین اشغالی تاسیس کرد که با موسسات مختلف یهودی مانند «الکیرن کییمت» و «آژانس یهودیت» و«هستدروت یهودی» برای جذب مهاجران یهودی همکاری می‌کند. اما جنگی که یک سال قبل میان روسیه و اوکراین اتفاق افتاد فرصت خوبی برای سران صهیونیسم جهت ترغیب یهودیان اوکراین و روسیه به فلسطین اشغالی بود.

از سوی دیگر «اوفیر سوفیر» وزیر مهاجرت کابینه جدید رژیم صهیونیستی اخیرا اولین سفر خود را به فرانسه انجام داد که طبق گفته «آریل کهانا» خبرنگار اسرائیلی روزنامه اسرائیل هیوم  ، سفر اوفیر سوفیر به پایس با هدف تسهیل جذب یهودیان فرانسوی به اسرائیل (فلسطین اشغالی) انجام شده است. همچنین این وزیر اسرائیلی در مذاکرات غیر علنی به اطرافیانش اطلاع داده که در سایه ادامه بحران اوکراین، به تداوم مهاجرت یهودیان از اوکراین و روسیه پایبند است.

به گزارش الف، صهیونیست‌ها همچنین از ترس افزایش جمعیت فلسطینیان سال‌هاست که بر خلاف توافق اسلو که با تشکیلات خودگردان فلسطین به امضا رسانده بودند، پایان راهکار «دو دولتی» را اعلام کرده‌اند؛ چرا که نگرانند بعد از تشکیل دولت مستقل فلسطینی آمار فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی همچنان سیر صعودی خود را حفظ کرده و علاوه بر آن سایر فلسطینیانی که در کشورهای اطراف آواره هستند به سرزمین خودشان برگردند.

اما هم‌زمان با تلاش صهیونیست‌ها برای افزایش جمعیت یهودیان، فلسطینیان در سایه تحولات یک دهه گذشته، انگیزه ببشتری برای فرزندآوری و رشد جمعیت خود پیدا کرده‌اند و شاهد هستیم که نسل جدید فلسطین به شکلی متفاوت و شجاعانه‌تر از نسل‌های قبلی تمایل بالایی برای دفاع از سرزمین خود در اشکال مختلف دارند که یکی از آنها تلاش برای حفظ هویت عربی و فلسطینی این سرزمین از خلال بقا و گسترش جمعیت فلسطینیان است.

لینک کوتاه : https://mafaz.ir/?p=47585

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!