اخبار ویژه

روزنامه اسرائیلی مدعی شد؛ ایران در حال «نقشه‌برداری» برای حمله به یهودیان است مساجد چین و فرصت آشنایی با اسلام در ماه «باچای» «جانی بت اوشانا»؛ شهیدی که پس از 38 سال به وطن بازگشت چگونگی روزه در ادیان توحیدی و مکاتب شرقی وقایع مهمی که در نوروز رخ داده است مهم‌ترین رویدادهای جهان اسلام در سال ۱۴۰۱ سوءبرداشت فرقه بهائیت از آیه پنجم سوره سجده انسان‌محوری و آمال‌پروری در قانون جذب ترویج سکولاریسم و دین‌داری پست‌مدرن در روزنامه فرهیختگان بررسی «مانترا در مدیتیشن» و «ذکر در مراقبه‌ اسلامی» نظرسنجی در سرزمین‌های اشغالی؛ بیش از نیمی از صهیونیست‌ها امیدی به آینده ندارند بازار داغ کاسبان شکرگزاری یهودیان می‌توانند به چهار شهرک کرانه باختری بازگردند پیش بینی پایان سلطه یهودیت توسط هیتلر زندگی و زمانه‌ی یهودیان ایران؛ در گفت‌وگو با هارون یشایایی نماینده سازمان ملل: از ایجاد تنش‌ در ماه رمضان و اعیاد مسیحیان و یهودیان خودداری شود/ تل‌آویو شهرک‌سازی را متوقف کند

0

نسبت ناروای صوفیه به علمای ربانی

  • کد خبر : 46123
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۸:۰۰
نسبت ناروای صوفیه به علمای ربانی
برخی از صوفیه نسبت‌های ناروا به فقها و علمای ربانی زده و ایشان را علمای ظاهر و قشری خوانده و خود را رهبران طریقت و باطن می‌پندارند.

به گزارش پایگاه خبری مفاز، برخی از صوفیه نسبت‌های ناروا به فقها و علمای ربانی زده و ایشان را علمای ظاهر و قشری خوانده و خود را رهبران طریقت و باطن می‌پندارند. از این رو مریدان خود را از ملاقات با علما و فقها نهی می‌کنند. اما باید دانست که این نسبت تهمتی ناروا بیش نبوده و از ترس آگاه شدن مریدان از انحراف‌شان چنین دستوراتی به آنها می‌دهند.

واژه قشری و علمای ظاهر از مفاهیمی است که صوفیه به علما و فقهای شیعه مخالف خود نسبت می‌دهند و این مطلب از آن جهت است که ایشان تصوف را مغز دین می‌دانند و بزرگان خود را هدایت کنندگان به آن، در نتیجه ایشان علمای باطن و چونکه شریعت را همچون پوسته‌ای برای مغز دین فرض کرده‌اند، فقها را علمای ظاهر یا قشری نام گذارده‌اند[مفاتیح الاعجاز، ص 731] زیرا ایشان (علما) از نظر صوفیه، هدایت کنندگان مردم فقط به پوسته دین هستند.

درحالی که چنین نسبتی به فقها و علمای ربانی، تهمت و افترایی بیش نیست بلکه نکته حقیقی آن است که صوفیان به خاطر آنکه از روشنگری علمای ربانی شیعه هراسان هستند، بدین نحو مریدان خود را از استماع موعظه‌های روحانیت منع می‌کنند تا همواره مریدان ساده‌لو از ارتباط با علمای دین دور باشند.

«علامه امینی صاحب کتاب گرانقدر الغدیر می‌فرمود: عده‌ای از زائران تهرانی روزها به منزل ما می‌آمدند و یک نفر صوفی نیز همراه آنان بود. پس از دو جلسه آن شخص صوفی دیگر نیامد، سراغ او را گرفتم، گفتند هر چه اصرار کردیم او حاضر به آمدن به منزل شما نشد و گفت: می‌ترسم این آقا در من اثر بگذارد و ارادتم به آقای صالح علیشاه کم شود.»[درخانقاه بیدخت چه می‌گذرد؟، ص 158]

بنابراین نسبتی که صوفیه به علما و فقهای ربانی می‌دهند از روی عناد و خدعه و به جهت دور نگاه داشتن مریدان فریب خورده صوفیه از علما است.

پی‌نوشت:
لاهیجی محمد، مفاتیح الاعجاز، نشر علم، تهران، 1381، ص 731
مدنی محمد، درخانقاه بیدخت چه می‌گذرد؟، راه نیکان، تهران، 1391، چاپ پنجم، ص 158

لینک کوتاه : https://mafaz.ir/?p=46123

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!